Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Weer ziekjes

13 december 2009
Mama: De kindjes zijn weeral ziek geweest. Het begon als een zware verkoudheid maar er kwam snel koorts bij kijken en beide kindjes hadden het te pakken. Gelukkig gaat het nu alweer beter, hoewel ze nog antibiotica moeten nemen. 

Sinterklaas kapoentje

06 december 2009
Mama: Vorig weekend zijn we naar Brussel geweest. Toevallig bleek de Sint net die nacht ook langs geweest te zijn daar. Toen we opstonden, stonden er een tent, een garage, een babypony, een barbie en een brandweerwagen bij de open haard. En nog snoepjes! En dat was nog niet alles, de zondag zelf zijn we naar een zaal getrokken met collega's van Papy zijn werk. Eerst waren er dansjes van de danseressen van Studio 100, dan een goochelshow en dan kwam de Sint daar binnen! Wederom kregen de kindjes een cadeau. Tarja een prinsessentent en Torben een ballentent. Drie tenten op een weekend! We kunnen nu camperen in onze living. Ikzelf voelde me niet erg lekker in Brussel, 's avonds heb ik zelfs moeten overgeven. De zondag had ik last van mijn buik en ook bij Vincent en de kindjes begon het. Zij zijn tot en met woensdag thuisgebleven met buikgriep. 

De nacht van donderdag op vrijdag stond Torben plots recht en ging hij over de pot hangen. Het klonk alsof hij probeerde over te geven dus ging ik snel kijken. Hij had precies een paniekaanval en uit zijn neus kwamen bellen snot. Ik heb hem gekalmeerd en we hebben hem dan bij ons laten "slapen". Hij heeft heel de nacht liggen draaien en keren. Heel vreemd, hij had plots van de ene dag op de andere zo ineens een hele zware hoest. Wat nog erger wordt door te gaan liggen natuurlijk. 

Vrijdag ben ik naar de neuroloog geweest voor verder onderzoek. Tumoren en dergelijke kunnen we uitsluiten, we mogen objectief concluderen dat het wel degelijk gaat om spasmofilie. Het enige wat ik kan doen, is magnesium blijven nemen en proberen zoveel mogelijk te ontspannen en rustig te blijven. De Sint is die dag ook langsgeweest bij Torben op school en bij tante Gayle. 

Zaterdag zijn we naar Menen geweest. Metekindje Kyana was daar ook met haar ouders en toevallig ging de bel en kwam de Sint plots binnen met Zwarte Piet. Hij nam er zijn boek bij en vertelde over hoe Torben en Tarja het stellen. Daarna kregen ze pakjes: een popje met buggy en verzorgingsgerief, boomspelletje van Pooh, een brandweer- en politieauto voor Torben en zakjes snoep. Ze hebben nog flink gespeeld met Kyana en met elkaar en dan zijn we naar huis gegaan. Torben heeft die avond wat koorts gehad en hij was ook erg suf. We hoopten dat hij toch zou kunnen genieten van de zondag als de Sint zou langskomen. Voor alle zekerheid hebben we de schoentjes gezet. 

Wat bleek deze ochtend? De Sint is geweest! Een microgolfoventje, een pop van Mega Mindy, een pop met tafeltje, een auto en camion van Cars, auto's voor de garage, kikkertjes om te vissen, een zaklampje en een auto. En ook nog snoep zeg!

Het is een leuke tijd geweest voor de kleintjes en nu kunnen ze volop genieten van die nieuwe speeltjes.

Onthaalmoeder enzo

22 november 2009
Mama: Tijd voor een update. Tarja heeft het dus super gedaan die eerste dag bij de onthaalmoeder. De dag erna klaagde ze echter van buikpijn en gaf ze over. We zijn bij de kinderarts geweest en moesten ze 3 dagen thuis houden. De laatste dag belde de onthaalmoeder dat vrijdag niet ging lukken omdat ze naar de dokter moest. De vrijdag belde ze dan dat ze naar spoed was gegaan donderdag, pijn aan de elleboog en resultaat tenniselleboog en in 't gips tot eind deze week. Mémé & Mamy waren zo lief elkaar af te wisselen in babysit. De onthaalmoeder belde mij vrijdag op met de melding dat ze nu een vast gips heeft en dit voor 3 weken. Maar dat ze het graag eens zou willen proberen met pamperbroekjes. Morgen gaan we dus Tarja met broekjes sturen en hopelijk gaat het een beetje lukken. 

Tarja heeft ondertussen ook al een paar keer pipi gedaan op het potje. Flink hé!

Op 12 november was het grootouderdag bij Torben op school. Ze zijn met de grootouders naar het bos getrokken. Torben vond het erg leuk en ik denk dat de grootouders er ook van genoten hebben. 

Torben is zich ondertussen helemaal aan het inleven in de komst van Sinterklaas. HIj is al erg opgewonden en kijkt enorm uit naar zijn cadeautjes. Om wat plaats vrij te maken, hebben we eens een kuis gedaan in hun "oud" speelgoed. En omdat Mamy weer eens op kleertjesjacht geweest is, heb ik eens een eerste kuis gedaan in de babyspullen die nog boven liggen. En ook omdat we binnen een paar maanden plaats moeten hebben in haar kamertje om haar groot bedje te zetten. 

Ik heb dan even gebeld naar de papa & mama van Kyana, mijn metekindje, of ze wilden komen kijken of er hun iets aanstond. Ze zijn langsgekomen en hebben alles mee wat ik aan de kant had gezet voor hen. 

Ondertussen zit ik wat te sukkelen met mijn gezondheid, nog steeds zo moe, problemen met concentratie en pijnlijke spieren, druk in mijn hoofd, suizingen, gevoel flauw te gaan vallen enz. De dokter denkt aan spasmofilie. In december moet ik naar een neuroloog voor nog wat onderzoeken. Volgens mijn chiropractor kan veel komen uit mijn nek, die helemaal geblokkeerd bleek te zijn. Wat de juiste diagnose ook is of zal zijn, 't komt er op neer dat stress aan de oorzaak ligt. Ik moet me leren ontspannen en dingen meer los te laten maar het zit gewoon niet in mijn karakter. Ik doe mijn best ...

Eerste dag nieuwe onthaalmoeder

09 november 2009
Deze ochtend Tarja gaan afzetten. De deur ging open, Tarja zag de onthaalmoeder en leunde meteen naar voor om door haar vastgenomen te worden. Eenmaal binnen vroeg de onthaalmoeder of Tarja met Lala wou spelen. Ze had die bij ons bezoekje namelijk gevonden en ze vond 'm erg leuk. Ik vroeg of ik eerst nog een kusje kreeg, 't was precies of 't was al wat veel gevraagd. Vlug vlug mama een kus geven en dan Lala gaan zoeken. Terwijl ze gaan zoeken was, ben ik dan vertrokken. Over de middag kon ik het toch niet laten eventjes te bellen. Tarja was flink geweest, had mooi alles zelf opgegeten en had de onthaalmoeder zelfs al een kusje gegeven. Ik kreeg ze zelfs aan de lijn en op alles wat ik vroeg zei ze "ja". De onthaalmoeder is dan rond 16 u haar kindje van naschoolse opvang gaan halen met Tarja in de buggy. 't Is leuk te weten dat ze op die manier toch dagelijks minstens 1 keertje een luchtje gaat scheppen. Ze kwam voorbij Torben z'n school en de juf is even snel Torben gaan halen zodat ze eens naar elkaar gezwaaid hebben van ver  :) Vincent is Tarja dan gaan ophalen. Ze heeft in de namiddag flink geslapen en is verder nog heel flink geweest. Bij het afscheid gaf ze de onthaalmoeder nog een kusje. Super hé, ik kan het niet geloven dat alles zo vlotjes verliep voor een eerste dag! Ik ben trots op mijn meid!

Onthaalmoeder

08 november 2009
Mama: Ondertussen zijn we weer een eindje verder. Zoals jullie in het fotoalbum al hebben kunnen zien, hebben we Halloween uitbundig gevierd. Tarja was een klein heksje en Torben een wandelend skelet. Normaal maak ik altijd pannenkoekjes klaar op Halloween maar Torben had er net gekregen in school omdat de juf jarig was en dus heb ik maar wafeltjes gemaakt. Papa en ik hebben om beurt voor spook gespeeld met een oud tafelkleed. Het was gezellig.

Vorige week zondag kregen we bezoek van mijn metekindje Kyana en haar ouders. Zij wordt binnen een paar weekjes al 1 jaar, de tijd vliegt! 't Is een mooi klein meisje en ik moet zeggen dat het vasthouden van kleine kindjes iets vreemds is, het blijft gewoon zo vertrouwd aanvoelen eens je zelf kindjes hebt.

Het is net herfstvakantie geweest. Normaal ging Mémé een paar dagen komen en dan Mamy een paar dagen maar Mémé werd ziek en kon niet komen. Mamy is dus een hele week blijven slapen. Zij sliep in Torben zijn bed en Torben sliep in een bedje in onze kamer. Ondertussen gaat het weer beter met Mémé. Gelukkige, want donderdag gaat ze samen met Papy & Mamy en Torben en zijn klas op uitstap naar het bos.

Dinsdagavond kregen we een telefoontje van de dienst waarbij onze onthaalmoeder aangesloten is. De dienst stopt de samenwerking met haar wegens klachten van een ouder. Ze mocht normaal nog tot 1 december verder werken maar heeft geweigerd. Waardoor wij dus op 3 dagen tijd een nieuwe onthaalmoeder moesten zoeken voor onze kleine meid! De dienst had de contactgegevens van drie andere onthaalmoeders per brief opgestuurd. De dag daarna had ik de brief nog niet ontvangen dus heb ik meteen gebeld of ik de telefoonnummers niet zo kon krijgen, dat ik alvast kon bellen voor een afspraak. De avond zelf al zijn we de eerste gaan bezoeken. De dag daarna lag de brief in de bus en zijn we de twee anderen gaan bezoeken. De laatste is echt heel dicht bij Torben zijn school en ik ken ze van "zien" daar in de buurt. We knikten altijd goedemorgen naar elkaar maar ik had geen idee dat ze onthaalmoeder was. Uiteindelijk hebben we voor deze persoon gekozen. Ze doet ook naschoolse opvang en houdt maximum 2 kindjes fulltime in dagopvang. Momenteel is Tarja wel de enige fulltime. We moeten haar buggy ook telkens meegeven want dat is juist waarom ze maximum 2 kindjes wenst, zo kan ze gemakkelijk met de kindjes gaan wandelen enzo. Tarja kwam er het meeste los. Ze ging meteen spelen en bij het weggaan gooide ze spontaan handkusjes naar de onthaalmoeder. Ik heb een klein hartje voor morgen want Tarja zal nu wel eventjes tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe persoon, een nieuwe aanpak en een nieuwe omgeving. 

Tarja heeft trouwens al een tijdje last van diarree dan eens platte stoelgang. De kinderarts heeft een staaltje stoelgang laten onderzoeken maar er was niets te zien dus het is in elk geval niet besmettelijk. We proberen nu een weekje om haar enkel soya te geven, geen melkproducten. 

Torben stelt het goed. Hij is flink in school. De laatste dag voor de vakantie kwam hij handje in handje met Margot naar de schoolpoort gelopen. De mama van Margot stond achter mij en zei tegen iemand naast haar "Schattig hé" en ik draaide me om van "Ja hé". En die mama "En wat is de naam van uw dochtertje?" Ik denk dat ons ventje dat wel regelmatig mag horen met zijn lange haartjes maar je ziet dat toch wel aan de kledij hé ...

Zoals onder "memories" staat, heeft Tarja deze week voor het eerst kaka gedaan op het potje, flink hé!!

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.