Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Valentijn

14 februari 2010
Mama: Mijn 3/4 is ondertussen een tijdje bezig. Het is zeer leuk de kindjes zo vroeg te kunnen gaan afhalen. Eens thuis spelen we nog wat, was ik ze en kleed ik ze om en zo hebben ze nog wat extra tijd om nog wat te spelen voordat ze naar hun bedje moeten. 

Tarja stond een paar dagen geleden op met een gezwollen rood oog. Ze moet nu een weekje druppeltjes met antibiotica krijgen. 
 
Op 6 februari kregen we bezoek van Adam, de zoon van mijn papa's neef. Tarja zat constant verliefd naar hem te kijken en te lachen en nu nog zegt ze regelmatig zijn naam. Hij heeft een grote indruk op haar gemaakt!

Vrijdag was de laatste schooldag voor de krokusvakantie. Torben kwam uit de klas met een blauw hoedje aan en schmink. Klaskonijn Oskar is nu een weekje hier aan het logeren. De juf had gevraagd bij wie hij welkom zou zijn en er waren twee kandidaten, ze hebben dan strootje getrokken en Torben heeft gewonnen. Het is een heel rustig en lief beestje.

Vorige week is een aannemer eens naar de tuin komen kijken om er alles uit te halen en te betegelen. Vandaag hebben we de offerte binnengekregen en we denken dat we het wel gaan laten doen. Zo zullen de kindjes veel meer plaats hebben om te spelen in de tuin.

Op mijn werk is het kindermuzefestival Spinrag weer begonnen en we zijn gisteren naar een voorstelling gaan kijken. Torben was heel de tijd geboeid aan het kijken maar Tarja was wat bangetjes. In de loop van de week gaan we nog naar twee voorstellingen kijken, ik ben benieuwd!


School

27 januari 2010
Mama: Gelukkig heeft Torben geen last meer gehad van valse kroep! Gisteren is hij met de klas gaan "glibberen" op een schaatsbaan en hij vond het erg leuk.

Tarja lijkt wat ronder te worden in haar gezichtje. Sinds 16 januari slaapt ze in een groot bedje. Hoewel slapen een groot woord is. Ze komt er geregeld uit en als ik ze 's morgens ga halen, staat ze meestal gewoon aan de deur te wachten. Ze zal waarschijnlijk wel even wat tijd nodig hebben om te wennen.

Op 21 januari zijn we ze gaan inschrijven in de school. Ze vond het er erg leuk, vooral de glijbaan in de klas was zeer interessant. En ze vroeg juf Lies al om een handje tot aan de glijbaan. Bij het weggaan was het een en al tieren en wenen. Ze zal het er dus wel leuk vinden.

Ikzelf ben net twee daagjes thuis geweest wegens maag- darmontsteking. Volgende week begin ik voor 6 maandjes aan een 3/4. Dwz dat ik Torben meteen na afloop van de les kan gaan halen, geen opvang meer voor hem! Het zal voor iedereen wel even aanpassen zijn aan dit nieuwe ritme maar het zal super zijn wat meer tijd te hebben met de kindjes!

Valse kroep

10 januari 2010
Mama: De eerste school- en werkweek zit er op. De kindjes hebben het allebei goed gesteld en hebben zich snel opnieuw aangepast aan het andere ritme. Vorige zaterdag was Plopsaland de voorlaatste dag open en met een dikke jas, dikke muts en handschoentjes zijn we naar ginder getrokken. We hebben er de show van Kaatje gezien en er was nergens een lange wachtrij, het was heel leuk. 

Torben was wel een paar dagen al wat aan het hoesten maar niet echt iets om je zorgen over te maken, we gaven hem wat hoestsiroop. Vrijdagavond lag hij een uurtje in bed toen we hem plots hoorden "blaffen". Echt heel diep in en uit ademen, alsof hij geen lucht kreeg. Hij was ook helemaal in paniek. Ik belde naar de kinderarts, die hem op de achtergrond zo hoorde ademen en Vincent mocht er meteen mee langsgaan. Iets later stond hij hier weer, met Torben helemaal onder de kots. Torben moest meteen naar het ziekenhuis. Ik vlug mijn lenzen uithalen, waar ik aan dacht vlug inpakken, Tarja wakker maken en jasje aan en wij naar de spoed. Sinds hij had overgegeven, was hij gelukkig al veel rustiger geworden. Vincent heeft ons gewoon afgezet en is terug naar huis gekeerd, zodat Tarja weer in haar bedje kon. Zij is zonder probleem terug in slaap gevallen. Torben kreeg een aerosol en een spuitje om zijn longen open te trekken. Valse kroep. Best wel eng hoor! Gelukkig was er nog een kamer met extra bed vrij en mocht ik bij hem blijven. 

Torben kreeg een buisje voor zijn spuitje in zijn hand en dat buisje bleef dan steken, zijn hand helemaal ingepakt. En hij kreeg een sensor aan zijn teen om hartslag enzo te meten en dat gaf zelfs een lichtje. Hij vond het best "cool" allemaal. Hij vertelde aan papa aan de telefoon dat zijn handje en voetje moesten genezen. 's Nachts lag hij dus aan een machine dat geregeld ging tuuten en de verpleegster kwam ook om de zoveel tijd eens horen hoe het ging, plus ik had er niet aan gedacht een nachtkleed mee te brengen. Ik heb dus niet echt een goede nachtrust gehad. Torben daarentegen ging meteen snurken. Vincent had geen zin alleen in het groot bed te gaan liggen en is laat opgebleven vooraleer hij dan toch maar eens ging slapen.

Zaterdag stelde Torben het eigenlijk heel goed maar de dokter had hem vrijdagavond gezien en hij zei dat, gezien hij zo in paniek was en hij zo'n zware hoest had toen, hij best toch nog voor de zekerheid een nachtje moest blijven. Torben heeft heel de dag zitten zagen en vragen wanneer hij naar huis mocht gaan, er was eigenlijk niets meer aan de hand met hem hé. Maar valse kroep komt op 's avonds dus ik begrijp de keuze van de arts wel. Papa en Tarja hadden een drukke dag met ziekenhuisbezoek, winkel, weer ziekenhuis. Ik ben ook vlug eens naar huis gekomen om te douchen en wat gerief mee te pakken. Tarja was altijd zeer blij mij te zien "Jaaaa, mama, borst!". Da's precies het enige dat ze wou van mij.

Deze ochtend kwam de dokter langs en mochten we naar huis. Hij moet wel wat hoestsiroop nemen, blijkbaar komt het vaak voor bij kindjes na een aanval dat hun neusje fel loopt en dat ze een rochelhoestje hebben. Maar hij mag morgen gewoon naar school. Bij valse kroep kan je niet veel doen buiten proberen het kindje rustig te houden en eventueel een kwartiertje laten spelen in een badkamer waar een heet bad gelopen heeft, voor de dampen. En als we zien dat dat niet helpt, moeten we naar spoed voor een aerosol. Nu weten we dat voor een eventuele volgende keer. Hij had namelijk rond Sinterklaas ook iets gelijkaardigs gehad maar toen heb ik hem rustig gekregen en is het over gegaan. We hebben er toen echter nooit bij stilgestaan dat het valse kroep kon zijn.

Het jaar begint dus goed! Hopelijk blijven we nu verder gespaard van ziekenhuisopnames!

Gelukkig Nieuwjaar iedereen!

31 december 2009
Een gelukkig, gezond en liefdevol 2010 aan jullie allemaal!

Prettige Kerst!

25 december 2009
Mama: Ondertussen zijn de kindjes weer genezen verklaard. Op zondag 20 december gaven we een "feestje" voor Tarja's verjaardag. Er was echter zoveel sneeuw gevallen dat de grootouders en Tanti niet tot hier konden komen. We hebben dan maar lekker zelf de taart helemaal opgegeten en er een feestje van gemaakt. Tarja kreeg een kroontje aan en een speelgoedstofzuiger. Mama heeft ook nog wafeltjes gemaakt en in de namiddag zijn we met de sneeuw gaan spelen. De afgelopen 4 dagen was ik alleen thuis met de kindjes want Papa moest nog gaan werken. We hebben samen een slinger gemaakt voor het speelhoekje: Torben & Tarja hebben papiertjes getekend en gekleurd en ik heb het uitgesneden en opgehangen. Ze vinden het zeer leuk.De 22ste zelf moesten we naar Kind & Gezin. Ze belden ons op om later te komen en toch hebben we nog lang moeten wachten. Tarja blijkt helemaal tip top op schema en in orde. Ze vonden ze allemaal al zeer mondig voor haar leeftijd. De verpleegster vroeg zelfs of ze nog lang moest wachten voordat ze naar school kan omdat ze er eigenlijk wel al redelijk schoolrijp uitziet. Maar ze moet dus nog wachten tot 1 september. We kregen wel al een briefje in de bus van de school, dat er een peuterinstuif is eind januari. We gaan dan zeker gaan, zodat ze de klas al eens gezien heeft. De 23ste was er een kerstfeest op het plein voor onze deur. De kerstman was er ook en omdat de kindjes een kerstbal versierd hadden voor in de kerstboom, kregen ze snoepjes. Ze hebben er ook warme choco gedronken en een wafeltje gegeten. Papa en Mama hebben wat met de buren kunnen bijkletsen en onze buren rechts blijken hun huis te verkopen, ze verhuizen naar Columbia. Benieuwd wie onze nieuwe buren zullen worden! Kerstavond hebben we op ons gemakje thuis gevierd met ons viertjes. De kindjes mochten Piet Piraat champagne drinken en dat vonden ze zeer leuk en lekker. Daarna was er een gourmet, wat ook wel in de smaak viel. En dan mochten de pakjes open. Torben had een kaarshoudertje gemaakt in school, met een gedichtje bij. Zijn eerste Nieuwjaarsbrief. De kindjes kregen elk een DVD en waren heel blij. Daarna over naar het dessert: een chocoladefondue. Torben wou enkel het fruit eten, niet de chocolade. Tarja daarentegen kreeg er maar niet genoeg van haar fruit in de chocolade te deppen. Verder heeft Torben om de zoveel dagen eens een moment waarop hij moet overgeven. Deze nacht in combinatie met diarree. We houden het in 't oog. En Tarja krijgt een kies. Toen ik eens wou voelen, beet ze ferm op mijn vinger, auw! Dat was het zo'n beetje. Prettige kerstdag iedereen!

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.