Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

't Zeetje

28 juli 2010
Mama: Ondertussen zijn we 29 weken zwanger. De geboortelijst is gelegd, alles voor de doopsuikers ligt klaar en de omslagen zijn geschreven. Ik krijg ferme schopjes en heb last van rug- en bandenpijn. Ben een paar weekjes geleden eens op de weegschaal durven gaan staan en ik was iets van 10 kg bij 

De kindjes hebben de laatste tijd veel genoten van hun zwembadje en van 's avonds eens wat te fietsen en te spelen op het plein. Ze hebben ook flink papa geholpen met het poetsen van de auto. Voor Tarja was dat de eerste keer en ze vond het erg leuk dat ze mocht meehelpen. Grote broer heeft eigenlijk meer zijn zus dan de auto gewassen 

Op 19 juli zijn we naar het Boudewijnpark geweest. Eerst hebben we de dolfijnenshow gezien en dan zijn we op de attracties geweest. Voor Torben waren de attracties daar wat "rustiger" vergeleken met wat hij normaal doet in Plopsaland of Bellewaerde maar Tarja kwam er echt los en heeft veel meer durven doen dan anders. Ze spreekt nog altijd over de show trouwens.

Woensdag zijn we Mémé en peter Geoffrey een bezoekje gaan brengen aan zee, waar ze hun vakantie doorbrengen. De kindjes hebben op het strand gespeeld. Tarja vond het water maar eng maar Torben is er wel in durven gaan spelen. Daarna mochten de kindjes eens een ijsje eten. Tarja kon er duidelijk niet genoeg van krijgen. Haar kommetje was al lang leeg maar juffrouw bleef het maar uitlepelen.

Torben heeft voor het eerst "Mens erger je niet" gespeeld en we hebben ook "Uno Junior" in huis gehaald maar we hebben het nog niet gespeeld, dat is voor tijdens onze vakantie.

Zondag en maandag zijn we dan nog eens naar Mémé en peter geweest. We hebben met de kindjes op een kwistax gezeten en daarna een pannenkoekje gegeten. We hebben een lange wandeling gemaakt langs de dijk en Torben heeft aan zo'n elastieken mogen hangen aan een trampoline. We zijn er zelfs blijven slapen om de dag daarna meteen samen naar Plopsaland te kunnen rijden. We hebben er de show van Gert en Samson gezien en Tarja kon eindelijk op een paar dingen extra want peter ging overal mee op. Mama durft en kan momenteel op een paar dingen niet hé. Het was een leuke dag en we waren nog niet eens van de parking of Tarja was al aan het snurken!

Nu zijn we bezig met de voorbereidingen van onze vakantie in Sunparks, een verslagje daarvan volgt later.

Pruts en co

09 juli 2010
 Mama: Ondertussen is Tarja al 2,5 jaar en is Torben ook weer een maandje ouder. De tijd vliegt. We zijn ook al 26 weken ver in de zwangerschap. Het wordt stilaan tijd om te beginnen uitkijken naar de doopsuikers. 

Op 25 juni moest ik naar de chiropractor en Torben wou absoluut mee. Hij is heel de tijd heel flink geweest maar keek wel nieuwsgierig. 's Avonds was er een "baravond" op zijn school. Daar vroeg ik nog eens juist aan een juf hoe het zat met Tarja, of ze nu echt eerst heel een jaar als peuter moest doen en pas dan als eerste kleuter mocht starten. Dit leek me echter zo vreemd, in december wordt ze namelijk 3 en ik dacht dat ze als kleuter mocht beginnen. Wij dus beginnen twijfelen over wat we zouden doen, toch die school of misschien een andere? Op de laatste schooldag was er nog een drink. Daar vroeg ik het nog eens aan de toekomstige juf van Tarja zelf, die hetzelfde vertelde. Ze liet ook weten dat zij er niet meer zal zijn volgend jaar. Tarja gaat naar een nieuwe juf, die vorig jaar al eens even bij ziekte voor haar was ingevallen. Toen ik zei dat Tarja in andere scholen wel als eerste kleuter mocht starten, zijn ze onderling beginnen overleggen en doen en na een hele tijd kregen we dan toch te horen dat we waarschijnlijk gelijk hebben en dat Tarja dus echt wel als kleuter mag starten, joepie!

Ikzelf heb de laatste weken regelmatig last van maagpijn en buikkrampen, misschien dat die warmte er mee te maken heeft. Ik slaap de laatste tijd sowieso al niet goed met die warmte en dan nog buikkrampen of schoppende baby ... 't kan niet op.

Torben heeft ondertussen zijn eerste diploma: sportdiploma: 22 centimeter hoog en 35 cm ver springen, schattig hé.

Op 30 juni moesten we weer naar de gynaecoloog: buikbaby genoot van zijn subtropisch zwembad, 917 gram en 34 cm en we kregen een flinke lange geeuw te zien tijdens de echo, super!

Op 2 juli had ik blijkbaar veel last van de warmte, ik ben er in geslaagd met de bakfiets tegen een geparkeerde auto aan te rijden. De fiets ging kantelen en lag op zijn zij. Gelukkig waren de kindjes goed vast. Torben vond het leuk en zei "wieeee". Gelukkig hadden ze zich geen pijn gedaan. Ik heb wel veel moeite gehad om dat zwaar gewicht weer recht te krijgen en niemand kwam kijken of helpen. Achteraf overal blauwe plekken op mijn benen ontdekt maar verder dus alles en iedereen ok. 

Op 4 juli is Torben voor het eerst naar de bioscoop geweest. Hij is Toy Story 3 gaan zien met zijn papa en vond het erg leuk!

Deze ochtend moest ik op controle bij de tandarts en Torben mocht voor de eerste keer mee. Hij heeft flink zijn tandjes getoond en alles is dik in orde met zijn gebitje!

Tarja is voor de laatste keer naar de onthaalmoeder geweest tot eind augustus. Dan gaat ze nog twee weekjes met Torben en dan gaan ze naar school. En dan nog een maandje werken en dan wachten op de komst van nummertje drie ....

Birthday

20 juni 2010
Mama: Ondertussen is onze Torben een grote jongen, al vier jaar! Zijn verjaardagsfeestje was warm en leuk. Mémé, Tanti, Geoffrey, Mamy, Papy en Bobonne waren van de partij. Op het menu koos Torben voor een taart van Piet Piraat en voor spaghetti. De cadeau's waren ook zeer leuk: een step, een telegeleide auto, een boekentas van Piet Piraat, een auto, een dokterset, Hippo Hap, muts en ooglapje van een Piraat.

Omdat het er een uitgesproken moment voor was, kreeg Vincent zijn vaderdag ook iets vroeger, op Torben zijn feestje. Hij kreeg namelijk een reflexcamera en heeft zo meteen al heel wat mooie foto's kunnen maken. Ons aantal foto's is de laatste weken ferm gestegen.

Op 8 juni heb ik een hele hoop pannenkoekjes mogen bakken om mee te geven de dag erna, ik had via een briefje te horen gekregen dat er 27 kindjes zijn in Torben zijn klas. Ik heb 30 pannenkoekjes meegegeven en we hebben er geen teruggezien, 't is dat het gesmaakt heeft!

Op 9 juni zelf kreeg Torben toch nog een cadeau van ons, een speelconsole van Dora. Hij vindt het erg leuk en kan er al verbazend goed mee overweg!

De vrijdag kwam Torben dan naar huis met een cadeau voor vaderdag, dat hij meteen onder zijn bed is gaan verstoppen, en met Jules, de klaspop. Jules mag bij alle jarigen een weekendje gaan doorbrengen. Hij komt met een boekentasje met pyjama en reservetrui, heeft een jasje aan en heeft een verjaardagsboekje waar de ouders dan foto's en een verslagje van het weekend in mogen steken. Jules is overal meegegaan: naar de winkel, in bad, in bed, gaan stemmen ...

Zaterdag mocht Torben al zijn cadeau geven aan Vincent want we vierden die dag de papa's. Hij heeft heel mooi zijn gedichtje opgezegd (ik had er traantjes van) en 't is een bordje geworden om sleuteltjes aan op te hangen. Papy en Mamy kwamen ook op bezoek en Papy heeft een nieuw en groter extern geheugen gekregen. Hij was er zeer blij mee. Er werd redelijk wat gedronken met als resultaat dat Vincent de hele zondag wat plattekes en ziekjes was, gelukkige vaderdag!

Zondag hadden we voorzien dat er ontbijt aan huis ging komen. Toen ik de ontbijtkoekjes uithaalde, liep Vincent gehaast naar de wc. Zo hadden de kindjes en ik wel meer natuurlijk. Later moesten we gaan stemmen. Mamy moest zelfs zitten in Brussel, ze waren thuis rond 1, rond 2 was ze in haar bed en om 6 moest ze alweer op, ocharme! 

Torben begint stilaan af te tellen naar het eind van het schooljaar. Hij weet al dat hij dan bij een nieuwe juf mag en dat zus dan naar zijn huidige juf gaat. Hij heeft ons al gezegd dat we ons geen zorgen moeten maken, dat hij goed voor haar zou zorgen op school!

Pruts stelt het goed en maakt me zelfs soms wakker met schopjes. MIjn buikje wordt met de dag dikker en we wachten met ongeduld op de volgende controle, 30 juni. Ik heb ondertussen de kleertjes al gesorteerd op geslacht, stilaan worden de voorbereidingen getroffen. Na de vakantie zal het wel snel oktober zijn!

Grammekes

02 juni 2010
 Mama: Alweer dringend tijd voor een update!

Ondertussen hebben de kindjes een groene tafel en groene stoeltjes voor buiten. Zij mochten de kleur kiezen. 't Is wel leuk, als er bezoek is dan eten zij aan hun eigen tafeltje. 

We hebben bezoek gehad van mama's tante Elvire, nonkel Jean-Pierre en neef Patrick. Torben heeft veel zitten tekenen en spelen met Patrick. Tarja was geïntrigeerd door hun hondje Cara dat mee was. 

Vorig weekend zijn we nog eens naar Plopsaland geweest. De kindjes vonden het erg leuk. Er was niet veel volk en we hebben veel kunnen doen. Tarja heeft zelfs een paar nieuwe dingen geprobeerd en we hebben de Klusshow gezien. Na de show mochten de kindjes nog eens langs bij Klus. Torben gaf hem een hele dikke knuffel. Je zag dat kabouter Klus niet goed wist wat hem overkwam.

Maandag was er geen school. Torben voelde warm aan en wou niet eten. Op dinsdag bleek hij verhoogde temperatuur te hebben en later op de dag koorts. We zijn naar de arts geweest en daar hoorden we dat hij een oorontsteking had in combinatie met gezwollen kliertjes in de keel. Hij moet nu antibiotica nemen en krijgt druppeltjes in zijn oor. Vandaag had hij geen koorts meer en dus mag hij morgen weer naar school gaan.

Tarja is helemaal proper, zelfs voor haar dutjes overdag heeft ze geen pampers meer nodig. Enkel nog voor de nacht. 

Vandaag zijn we op controle geweest bij de gynaecoloog. Onze pruts weegt al 430 gram en zit prima op schema. Alles ziet er in orde uit.

Verder kijkt Torben met spanning uit naar zijn verjaardagsfeestje zaterdag en de pannenkoekjes die hij op woensdag mee zal nemen naar school.

Moederdag

11 mei 2010
Mama: Weer dringend tijd voor een update!

Met onze kleinste pruts gaat alles goed, ik begin soms al aardig wat beweging te voelen en mijn buik wordt dikker terwijl we er op staan te kijken. We hebben ondertussen al alles geregeld voor de geboortekaartjes en gaan stilaan eens beginnen rondkijken voor ideetjes voor doopsuikertjes. Allebei peter en meter zijn gevraagd en hebben ja gezegd. Mijn papa wordt peter en Vincent zijn zus wordt meter.

Met Tarja gaat alles goed. Haar elleboog heeft geen pijn meer gedaan. Gisteren is papa thuis begonnen met potjestraining. Tarja heeft in totaal 5 ongelukjes gehad. Vandaag bij de onthaalmoeder geen enkel ongelukje. Flink hé!!

Torben stelt het ook goed behalve dat hij erg moe lijkt de laatste tijd. Rond 5 uur 's avonds valt hij altijd een half uurtje in slaap in de zetel na school. 

Zondag was het moederdag. De dag ervoor ben ik met Vincent gaan winkelen voor de oma's en ondertussen heb ik ook 't een en 't ander gekregen: parfum, extra geheugen voor mijn pc en een spelletje voor de wii. Ikke blij!

Mémé heeft een bos bloemen gekregen en een digitaal fotokader, zo eentje waar je een stick of geheugenkaartje in kan steken en er zo foto's op kan laden.

Mamy heeft een parfum en een bos bloemen gekregen en we hebben scampi's gemaakt tijdens haar bezoek, een van haar favoriete maaltijden.

Van Torben heb ik een zakje gekregen om wasknijpers in te steken, op school gemaakt van een te klein t-shirt en een kapstokje. Er hoorde ook een gedichtje bij maar hij kende het einde niet meer.


Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.