Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Laatste bezoek gynaecoloog

22 september 2010
Mama: Net terug van bij de gynaecoloog. Baby is wel gedraaid, hoofdje naar beneden, maar nog niet ingedaald. In theorie kan hij dus nog steeds weer fout gaan liggen. Binnen twee weekjes eens aan de monitor gaan liggen om te zien hoe hij ligt. Verder weegt hij 2,933 kg en meet hij 45 cm. Hopelijk schiet het niet in gang tussen 8 en 15 oktober want dan is onze gynaecoloog in het buitenland.

Aftellen

19 september 2010
Mama: Woensdag gaan we eindelijk weten of baby gedraaid is of niet.

Begin september zijn Papy & Mamy een dagje komen "klussen" bij ons. Mamy heeft de wc geschilderd en Papy heeft het dak van het tuinhuis hersteld, met mij een laagje op het raam geplakt vanachter zodat mensen niet meer binnen kunnen kijken, enz.. Ze zijn me 's avonds ook wat gezelschap blijven houden want Vincent was gaan kijken naar de Rode Duivels in Brussel. Torben was aan het klagen dat hij ook mee wou. Zijn nekkliertjes zijn weer helemaal normaal en hij houdt zijn nekje weer normaal, gelukkig.

Op 5 september hadden we bezoek uit Brussel. Er waren ook kindjes mee dus hebben de kindjes zich geen minuut verveeld. 't Was wel redelijk laat op zondagavond, waardoor we de maandag vroeg in ons bedje zijn gekropen.

We zijn ook gaan kijken naar de resultaten van onze fotoshoot voor het babyalbum. 't Ziet er heel leuk uit. Er was wel een foto waar Vincent wat vreemd op stond en die hebben we dan laten vervangen door een andere.

Op 9 september mochten we naar de infoavond van de school. Vincent ging bij de juf van Torben en ik bij de juf van Tarja. Het ziet er een leuk programma uit en ook de klasjes zien er erg leuk uit. Er hingen al een paar werkjes uit van de kindjes. Leuk om te zien en te weten waar ze zoal mee bezig zijn! De juf van Torben liet weten dat hij iedere keer boos is als hij niet op de computer mag maar dat wisten we al, 't is een echte computerfreak.

Op 11 september ging Torben voor het eerst fietsen zonder zijwieltjes. Het lukt hem echter nog niet echt maar we blijven regelmatig oefenen. Ik heb die dag de cadeautjes voor de kindjes in de klas gemaakt. Torben kon zijn mond niet houden en vertelde vorige week aan de kindjes van de klas dat hij "morgen" chocoladesnoepjes zou meebrengen. Kwam er de dag daarna al een papa aan Vincent vragen of de baby al geboren was, tsssk.

Op 13 september mochten we de kraamafdeling en het verloskwartier van het nieuwe ziekenhuis bezoeken. 't Ziet er allemaal modern en netjes uit maar de kamers zijn wel redelijk klein qua opbergruimte. Maar we zullen dat wel overleven. Ik begin echt wel af te tellen ...

Eerste schooldag

01 september 2010
 Op 18 augustus kregen we te horen dat buikbaby in stuit ligt. Heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat dat kon gebeuren, Torben en Tarja zijn allebei mooi en ruim op tijd ingedaald. De kans bestaat dus dat het keizersnede zal worden en onder water bevallen kan ik sowieso vergeten bij stuit. Dat kwam eerst wel hard aan maar ik probeer er ook de "goede kant" van in te zien. Ik zou alles wat bewuster meemaken en alles zou gepland zijn, tijd om rustig valies te maken en alle spulletjes in te laden enzo. En eens niet moeten afzien tijdens de bevalling. Maar langs de andere kant vind ik dat die pijn bij een geboorte hoort en ben ik ook bang dat de borstvoeding misschien moeilijker op gang zal komen en vind ik het ook niet leuk dat ik in het begin niet zelf zal kunnen zorgen voor een vers pampertje enzo omdat ik moet blijven liggen. Ik doe af en toe wat oefeningskes met mijn buik waardoor baby wat meer ruimte zou hebben om te bewegen maar ik vrees dat hij nog steeds niet goed ligt. Ik heb gehoord over "uitwendige versie" waarbij ze het kindje doen draaien maar er zijn wel redelijk wat risico's aan verbonden en dus ga ik dat toch maar niet proberen denk ik. De volgende afspraak bij de gynaecoloog is op 22 september, we zullen dan zien hoe of wat.

Op 20 augustus hadden we een fotoshoot met heel het gezinnetje voor het albumpje van de jongste spruit. Bolle buik, broer, zus, papa, iedereen kwam aan bod. Het heeft zo'n 2 uur geduurd en was eigenlijk best wel vermoeiend. Gelukkig werkten de kindjes redelijk goed mee hoewel ik denk dat Torben toch een paar keer met een geforceerde glimlach op de foto's staat.

Op 21 augustus waren we uitgenodigd bij vrienden in Ninove. Het was wonder boven wonder net heel mooi weer die dag en ze hadden hun plonsbadje gezet voor de kindjes. Het was er lekker genieten van een bbq en een grote tuin, het leuke gezelschap en het badje. De kindjes hebben er kippen en poesjes gezien en Torben meent zelfs een paardje gezien te hebben maar het was de grote hond van de buren.

Op 22 augustus hebben we de Belly Mask gemaakt, hij staat op de keukenkast en is heel mooi gelukt.

Op 23 augustus moest ik na 6 weken vakantie weer gaan werken, 't was weer eventjes wennen. En de kuisvrouwen wonden er geen doekjes om dat ik wat was bijgekomen, kreeg de vraag of ik wel zeker was dat het geen tweeling is. Die eerste werkdag begon goed trouwens, Tarja gaf over en had diarree. Gelukkig is dat met wat Enterol snel overgegaan. Ook het opnieuw fietsen op de bakfiets is een andere ervaring na zoveel weken. Mijn buik hangt echt in de weg, mijn bekken doen pijn en ik kan echt niet meer zo snel gaan hoor, ik zet er zelfs 15 minuten langer over dan voor de vakantie. Maar zolang het gaat, blijf ik het doen.

Op 25 augustus stond Torben wenend op, een kindje van zijn klas had hem in zijn droom in de nek gebeten en het deed pijn. Hij bleef echter maar ontroostbaar en toen we echt zijn nek gingen betasten, voelden we dat hij een gezwollen klier had. Hij hield ook constant zijn nekje schuin. De dokter schreef uit voorzorg antibiotica voor. Iedere dag ging zijn hoofdje weer een klein beetje rechter en was de pijn ietsjes beter en nu is het gelukkig helemaal over.

Vorig weekend zijn we naar de Ardennen getrokken. Papy en Mamy waren er nog op vakantie. Het is wel een hele eind rijden maar met de schermpjes en een leuke dvd bleken de kindjes het niet eens echt in de gaten te hebben. Behalve toen Torben halverwege begon over te geven. Misschien eventjes wagenziek, vooral omdat hij dan nog zijn hoofdje zo schuin hield. 't Was soms zielig om te zien hoor. Ikzelf had wel wat rugpijn van zo lang stil te moeten zitten.

Zaterdag 28 augustus is Torben dan voor het allereerst gaan vissen, samen met zijn Papy en Papa. Hij heeft een paar visjes gevangen en zelf teruggegooid. In de namiddag zijn we het kasteel van Bouillon gaan bezoeken. We vonden het wel leuk dat de kindjes toch al wat aan culturele uitstapjes doen enzo maar voor Torben bleek het niet snel genoeg te gaan, hij kon nergens blijven staan, wou constant weer verder. Maar verder waren ze eigenlijk heel flink, nergens geklaagd over de vele en hoge trappen. Ikzelf had er op het einde toch wel wat moeite mee hoor, ik denk dat ik wat last heb van bekkeninstabiliteit. Ook nu sliepen ze twee nachtjes samen in een kamer en ook nu ging dat zonder enig probleem.
 
Op zondag zijn we naar een speelpleintje gegaan en zijn we uit gaan eten. De kindjes zijn er flink geweest en hebben flink gegeten. Daarna hebben Papa en Mama nog een dutje gedaan en hebben de kindjes hun grootouders wat bezig gehouden. Gelukkig had Vincent wat kunnen rusten voor de lange rit want het bleek ook nog eens erg gevaarlijk te zijn. Het begon eerst wat te regenen maar plots zaten we in het midden van een echte plensbui. We zagen de auto's of wegmarkering niet meer en gingen met amper 60 km/u verder. Echt levensgevaarlijk!! Gelukkig zijn we veilig en wel thuisgeraakt en hebben de kindjes er niets van gemerkt want die waren diep aan het slapen.

Maandag kwam onze huidige poetsvrouw voor het laatst. Vanaf volgende week komt er wekelijks een nieuwe. De vorige was een keer om de twee weken. Ik heb het echter steeds moeilijker om te poetsen en zal, eens de dikke buik weg, mijn handen vol hebben hé.

Dinsdag gingen de kindjes voor de laatste keer bij de onthaalmoeder. Ik had een plantje en een kaartje met gedichtje mee en ze moest er van wenen. Ook bij het afscheid met Tarja begon ze te wenen. Waarop Tarja zei "Moet niet wenen hoor tante ... ik ga flink zijn op school". Schattig hé!

Vandaag dus de eerste schooldag gehad.Torben was al vroeg wakker, ik denk dat hij vrij ongeduldig was. Eenmaal aan de schoolpoort liepen ze handje in handje over de speelplaats naar de juffen. De nieuwe juf van het eerste kleuter kwam zich even voorstellen en nam Tarja mee naar haar klasje. Ze toonde haar waar haar haakje was voor haar jasje en haar boekentas: het tekeningetje zon. Echt iets voor Tarja! Torben mocht zelf een kapstokje kiezen van zijn juf en koos voor het schildpadje. De juffen vroegen eens hoe het ging met buikbaby en toen ik me omdraaide waren Torben en Tarja flink samen op de glijbaan aan het spelen. Ik zwaaide nog even en ging weg. Niets wenen of roepen, 't was alsof ze allebei al jaren naar school gaan. Ik daarentegen heb toch een traantje moeten wegpinken en een krop in de keel bedwingen. Bij het ophalen kwamen alle kindjes buiten met een hoedje waar "Welkom" op stond samen met hun naam en Tarja had ook nog een vlagje van papier vast. Daarop stond wat uitleg van en over de nieuwe juf met ook een paar vragen over de kindjes. Heel leuk gedaan! En Tarja zei ook meteen "School is leuk hé". Ik verwacht dus niet echt dat er problemen gaan zijn de komende dagen. Ze is ook flink naar de wc geweest met de juf zegt ze, geen ongelukjes dus. Ongelooflijk, het lijkt pas gisteren dat ik ze voor het eerst in mijn armen had en nu gaat ze al naar school!

Deze namiddag belde de onthaalmoeder eens om te zien hoe Tarja het gesteld had op haar eerste dag en om te laten weten dat ze ze mist. Ik heb gezegd dat ze in april nog wel een cadeau met pampertje aan mag verwachten van mij. Nog een 40-tal dagen tot de geboorte, eindelijk komt het dichterbij 

En een leuke uitspraak van Tarja tussendoor, ik was even vlug in de spiegel naar mezelf aan het kijken en ze zei "Je bent mooi hoor mama, je bent een echte prinses" *smelt smelt*

Gynaecoloog

18 augustus 2010
Mama: Net terug van een bezoek aan de gynaecoloog. Spruit weegt 2,2 kg en meet 43 cm maar ligt in stuit (voetjes op mijn blaas). Kans is dus groot dat het geen onderwaterbevalling zal worden en kans op keizersnede stijgt. Er is nog een kansje dat hij zich zelf nog zou draaien de laatste weken maar de gynaecoloog leek er niet echt zelf in te geloven en liet ook weten dat ik het zeker zal voelen als hij nu nog zou draaien, 't zou pijnlijk zijn. Op 22 september opnieuw een afspraak en eerst zien hoe hij ligt en dan de mogelijkheden bespreken indien nodig. Maar met spruit zelf dus alles dik in orde! 

Reisverslag

15 augustus 2010

Mama en Papa
Zaterdag 31 juli : Aankomst
Eerst de auto inladen. Ik was al wat bang dat Vincent zou blazen want uiteindelijk hadden we toch wel wat mee: 3 valiezen, een grote tas, twee plooiboxen en een zak van Ikea, een zitbankje vol speelgoed. Het ging echter heel vlot en Vincent zei zelfs dat hij blij was over de hoeveelheid die we mee hadden.
En wij weg richting Sunparks De Haan. Daar de sleutel van de woning gaan afhalen en meteen uitladen en bedden opmaken. Het is een eigenaarswoning en dus wat meer met karakter ingericht dan alle standaardhuisjes. Het is ook wat meer privé, hoge haag en afgesloten tuin. Het ziet er allemaal heel netjes uit. Vincent is erg onder de indruk van de combioven.
Ik hou mijn hart wat vast want de kindjes zullen samen op een kamer moeten slapen. Gelukkig zijn ze moe genoeg en vallen ze meteen in slaap. Het is ook een voordeel dat ze met de voeten naar elkaar toe liggen, zodat ze elkaar niet kunnen zien.
Zondag 1 augustus : K3-zomerdag
In de ochtend gaan we even wandelen om het domein wat te leren kennen. Restaurantjes, indoor speeltuin, zwembad, geldautomaat, winkeltje, wassalon en buitenspeeltuintje. De kindjes spelen eventjes in de buitenspeeltuin maar Tarja is geen fan van de wipplank en springt er dan maar van terwijl zij hoog in de lucht hangt. Gelukkig doet ze zich geen pijn.
Daarna trekken we naar Plopsaland. ’t Is al wat laat in de middag en de parking is bomvol, we staan helemaal achteraan. Vanavond komt K3 wat liedjes zingen en we zijn duidelijk niet de enigen die dat willen zien! Lange wachtrijen bij de attracties en wanneer we aanschuiven voor K3 is het ook moeilijk een mooi zicht te hebben op het podium. Tarja heeft het regenboogkleedje van K3 gekregen van ons en ze heeft twee staartjes. Vele mensen kijken vertederd naar ons K3’tje. We staan aan de zijkant van het podium met een paar mensen voor ons. Gelukkig stellen deze voor om de kindjes voor hen te laten staan zodat zij alles goed kunnen zien. Torben huppelt  heel de tijd vrolijk mee maar Tarja toonde amper interesse. Ze was natuurlijk wel al erg moe en de dagen daarop kon ze over niets anders meer babbelen dan K3 dus ’t moet zijn dat ze het toch wel leuk vond. De dagen erop blijkt dat ook. Telkens er een liedje van K3 speelt, begint ze meteen enthousiast te dansen :-).
Maandag 2 augustus : Aquafun
Tijd om eens naar de winkel te gaan en wat inkopen te doen. De Colruyt ligt toch wel ietsjes verder rijden dan verwacht. Ondanks dat Bredene vlak naast De Haan ligt, is het toch een kwartiertje rijden. Deze vestiging lijkt ook meteen een heel stuk kleiner dan wat we gewoon zijn in Kortrijk en Kuurne. Hele assortimenten hebben ze niet en lijken niet echt op de toerist aangepast.
In de namiddag gaan we het zwembad eens verkennen. Torben wilt al meteen dolenthousiast van de glijbanen met zijn papa. Tarja is bang en houdt me goed vast. De kleinste (binnen)glijbaan is jammer genoeg afgesloten en het buitenzwembad kan je niet bereiken vanuit het binnenzwembad, je moet echt helemaal uit het water. Toch wel wat anders dan in Oostduinkerke. We leren Tarja eventjes kopje onder te gaan maar ze vindt het duidelijk niet leuk. En ook van de golven die af en toe opkomen in het grote bad is ze duidelijk geen fan. De stroomversnellingen zijn wél leuk. Beide kindjes doen er graag een rondje in.
Dinsdag 3 augustus : Het strand
We beslissen eens naar het strand te wandelen. Dat is ongeveer zo’n 800 meter van ons huisje. Eerst een klein stukje door het bos en daar ging Tarja op haar teentjes verder, zoekend naar kaboutertjes. Heel schattig! Het is aan het strand daar allemaal duin en strand, niets wc of zo en natuurlijk moest ik dringend … en ik had mijn zwempak niet aan. Dan maar in mijn onderbroek in een klein plasje gaan zitten en daar pipi doen. Tarja ook een paar keer “Ik moet pipi doen”. Laat ons zeggen dat het plasje groter en warmer werd ;-) De kindjes hebben er goed gespeeld en Torben is zelfs in de zee durven gaan. Daarna een lange wandeling op het strand tot De Haan. Daar hebben we een ijsje gegeten en hebben de kindjes nog in een park gespeeld en op een molen gezeten. Daarna namen we de tram terug. De halte “Sunparks” bleek echter toch nog een kleine kilometer van Sunparks zelf te liggen en na al dat wandelen was dat laatste stuk er echt wel te veel aan. We bleven onderweg even voor een restaurant  staan om de menukaart te bekijken en ineens hoor ik water  lopen. Tarja stond daar met haar beentjes open gewoon staand te plassen voor dat restaurant! We zijn vlug met rode wangetjes verdergegaan. Die avond was iedereen goed moe!
Woensdag 4 augustus : Nog maar eens Plopsaland
Weer een dagje Plopsaland, de beste dag van al onze bezoekjes deze vakantie.  Niet te veel volk, veel kunnen doen. We hadden zelfs nog de tijd om eens op het treintje te gaan zitten, iets wat Torben al heel lang wou doen. Het grootste deel van de dag waren de jongens naar de snelle dingen en de meisjes naar de tragere attracties. Het wordt duidelijk dat Torben een echte snelheidsduivel wordt :-). Hij ‘verlangt’ zelfs tot hij op de Spring Flyer en Anubis The Ride mag. Bij het kasteel van Samson mag hij kiezen tussen de Draak en de Boomstammetjes. Hij kiest voor het snelste en hoogste, de Boomstammetjes, dus ;-). Het wordt zelfs zijn favoriete attractie van het park, na de Supersplash.
Donderdag 5 augustus : Familiebezoek + Kid’s World
Mémé en Geoffrey kwamen even op bezoek en hebben frietjes met ons gegeten. Na hun vertrek zijn we nog eens naar de winkel gegaan en ’s avonds mochten de kindjes gaan spelen in de Indoor speeltuin. De mensen van Sunparks wisten niet zo goed of we moesten betalen of niet als huurder van een eigenaarswoning en die keer mochten we gratis binnen. Torben liep er lachend en gierend van het ene naar het andere en in nog geen twee minuten had hij er rode wangetjes van. Tarja was weer zeer voorzichtig en bang zelfs voor de kleinste glijbaan. In Oostduinkerke heb je internetverbinding aan de Indoor speeltuin. Hier niet. Daar stonden we dan met de pc. We hadden aan een café ietsjes verder wel iemand met een pc gezien dus zijn we daarna daar nog iets gaan drinken zodat Vincent even de rekeningen enzo kon bekijken. Lang konden we niet internetten, want de kindjes vroegen al onze aandacht. De vermoeidheid begon al een beetje toe te slaan.
Vrijdag 6 augustus : Familiebezoek (bis)
Papy en  Mamy kwamen voor een paar dagen op bezoek. Zij kregen ons kamertje en wij verhuisden naar de kinderkamer. Ik in Tarja’s bed, Vincent op de zetel en Tarja in een reisbedje dat mijn ouders mee hadden gebracht. Wat krap, maar het ging wel.
In de namiddag zijn we naar het strand geweest en daarna zijn we wat gaan wandelen in Wenduine. En de kindjes mochten weer genieten van een ijsje en een Cécémel. Papa en Papy mochten op hun beurt genieten van een lekker biertje. ’t Is vakantie voor iets hé. Daarna op de molen en Torben heeft de flosh (de strussel voor de West-Vlamingen) gepakt waardoor we dus nog een ticketje moesten kopen voor Tarja. En trots dat ons ventje was!
’s Avonds hebben we bbq gegeten. We hadden eerder al de BBQ uitgeprobeerd, maar zonder succes. Dus hebben we een aantal wegwerp-BBQ toestelletjes gekocht. Het liep al iets beter, maar nog niet zoals het zou moeten. Het duurde iets langer dan gepland, maar we hebben kunnen eten.
Zaterdag 7 augustus : Trammelant-feesten
Vandaag is er een hele happening in De Haan rond de belle époque-periode. Wij wilden dat wel eens zien en gingen er met de tram naartoe. Er was een grote rommelmarkt en er liepen mensen in klederdracht van die tijd. Er was echt een leuke sfeer. De kindjes hebben er voor het eerst slakjes (wulloks) gegeten en ze vonden het allebei lekker. Er waren van alle 19de eeuwse kraampjes en er waren zelfs paardenmolentjes van rond de eeuwwisseling. De kindjes gierden van plezier toen ze een rondje mochten maken.
Plots begon het te regenen en hoewel we regenjassen meehadden, werden we kletsnat. En Papy had geen regenjas mee, die was al helemaal kletsnat. We hebben toch nog even afgewacht om te zien of het niet zou overwaaien maar de regen hield maar aan. Dan maar wachten op de bomvolle tram en nu eens de halte voor Sunparks genomen. Dat was toch ook nog een eindje stappen en de kindjes waren doodop. Papy en papa zijn de auto gaan halen en wij hebben op hen gewacht in een bushokje. Zo kwamen we kletsnat terug thuis. Jammer maar niets aan te doen … Zo hebben we ook een minder leuke anekdote om te onthouden.
Zondag 8 augustus : Yachthaven in Blankenberge
Gaan zwemmen met Papy. Tarja was al wat minder bang en durfde zelfs van de glijbaan in het kinderbadje met hulp van Papy en van Mama.  Toen we terugkwamen van het zwembad viel het ons op dat de opblaasbal van de kindjes uit de tuin verdwenen was, niet leuk. Ik versta niet wie zoiets doet. Wie steelt nu speelgoed van kindjes. Gelukkig hadden de kindjes niks door en hebben ze erna ook niet meer om gevraagd. Daarna heb ik een dutje gedaan samen met Tarja en Torben samen met Papy. Papa en Mamy besloten om Toy Story 3 nog eens te bekijken. Papa viel natuurlijk ook al snel in slaap. Torben stond echter al snel beneden bij Papa en Mamy omdat Papy te luid aan het snurken was.
Na het dutje zijn we met z’n allen naar Blankenberge gegaan. De kindjes keken nieuwsgierig naar al de boten in de haven. Er was een rommelmarkt en Papy is met Papa en Torben op het staketsel gaan wandelen. Daarna zijn we weer een ijsje gaan eten.
Toen de kindjes in bed lagen, zijn Papy en Mamy terug naar huis gegaan. Toen ik hun tuinstoelen opruimde, viel het me plots op dat er een tuinstoel ontbrak. Die bleek nergens te vinden te zijn. Er was die dag dus ’t een en ’t ander gewoon uit de tuin gepikt. Ik heb meteen gebeld naar de eigenaar om hem te zeggen dat de stoel verdwenen was  en gelukkig gaf hij ook aan dat wij er ook niets aan konden doen. Maar sindsdien voelde ik me toch wel een stuk minder veilig en namen we iedere avond onze gsm en portefeuille mee naar boven.
Maandag 9 augustus : Druk in Plopsaland
Alweer een (drukke) dag Plopsaland. Papa stoorde zich weer eens aan de vele Nederlanders die op het park rondliepen. Als afsluiter krijgen de kindjes van ons een masker van Mega Mindy en Mega Toby. De twee helden liggen luid te snurken op weg naar huis. Zo vangen de helden de gemeenste boeven :-D.
Dinsdag 10 augustus : Kid’s World
Nog een laatste keer naar de winkel en op de terugweg staan we achter een auto die reclame maakt voor het Wiener circus. Die stond de volgende dagen in Wenduine. En laat Wenduine nu niet ver van SunParks liggen ;-). We wisten meteen al een activiteit voor in de komende dagen. In de namiddag met de kindjes naar de Indoor speeltuin. Tarja durft al wat meer, nu ook al de grote glijbaan. Er is zo’n 3D raket die beweegt met de beelden die je ziet. Daar gaan Papa en Torben nog in en wij kunnen ze volgen op een schermpje ernaast. Het gaat alle kanten op maar Torben vindt het heel leuk. We hadden dan ook niet anders verwacht.
Woensdag 11 augustus : Wiener Circus
Vandaag naar het Wiener circus in Wenduine. We zijn er wat te vroeg dus wandelen we nog wat rond. De deuren gaan open en we zoeken een plaatsje. Er zijn opvallend weinig mensen aanwezig, zo’n 50-tal. Ik ben eigenlijk niet echt voor het circus wegens de arme beestjes en de eerste act is al raak: hondjes in kleertjes die met elkaar moeten dansen … zielig. Maar het is wel iets dat de kindjes toch wel minstens een keertje moeten meemaken hé, die sfeer van het circus. Tijdens een van de acts gooit een clown met een grote bal naar het publiek. Ineens zie ik twee meisjes rennen, het meisje dat bij hen was had waarschijnlijk wat achterover geleund om de bal terug te slaan en was van de bank naar beneden gevallen. Haar pols deed pijn en ze was wat aan het bloeden. Maar het circus ging voort en duurde zo’n 2 uur! Naar het einde toe moest Tarja plassen en ben ik met haar even uit de tent gegaan. Tegen dat we terug waren was het net gedaan. Jammer. Je ziet meteen ook dat het circus rake klappen krijgt van de dodelijke concurrentie in het wereldje van de kinder-entertainment.
Daarna hebben we de dijk nog even gedaan en weer een ijsje gegeten. De zon klopte te erg, dus gingen we vlug maar een wandelingetje doen en gingen we vlug weer naar huis.
Donderdag 12 augustus : Alweer Plopsaland
Laatste keertje Plopsaland deze vakantie. Gelukkig, papa en ik hebben er meer dan genoeg van en weeral is er enorm veel volk. Maar ja, we doen het voor de kindjes hé. ’t Is stralend weer maar dan opeens in de namiddag begint het te gieten. De koude kruipt in mijn kleren en ik ben eigenlijk wel blij wanneer we weer naar huis vertrekken. Als klap op de vuurpijl moeten we horen dat de attractie met de boomstammetjes voor de hele dag gesloten is, wegens een probleem met de filters. Torben was dus heel teleurgesteld en gingen we op de Supersplash als alternatief. Velen hadden ongetwijfeld hetzelfde gedacht, dus mochten we er drie kwartier wachten om een half minuutje op een bootje te zitten. Ik had ook al toegegeven om op de achtbaan “Rollerskates” te gaan, waar het traditioneel lang wachten is. Na een kwartiertje wachten, begon het te regenen, maar dat hield ons niet tegen. We hoopten zelfs dat er mensen zouden afhaken. Het regenweer bracht echter wél roet in het eten, want blijkbaar kon de attractie de regen niet aan en moest iedereen afdruipen. Twee van Torbens favoriete attracties waren dus gesloten.
Vrijdag 13 augustus : Lekker Italiaans
In de voormiddag beginnen we al wat met de tassen te maken.
In de namiddag gaan we nog een keertje zwemmen. De ze keer is Tarja echt wel meer op haar gemak en durft ze van de kinderglijbaan met Mama. Ze wilt springen in de golven en probeert te zwemmen. Een hele metamorfose! Torben wil niks anders meer dan de grote glijbanen en op de middelgrote glijbanen gaat hij zelfs alleen op. Papa staat hem beneden op te wachten, zodat hij niet te lang onder water blijft :-).
’s Avonds gaan we eten bij de Italiaan. Voor de kindjes hadden we een kinderpizza. Ik begin last te krijgen van mijn maag en krijg zelfs niet heel mijn pizza op. Ik denk dat buikbaby ferm begint te duwen tegen mijn maag ….
De badkamer krijgt al een beurt en ons vertrek begint stilaan vorm te krijgen.
Zaterdag 14 augustus : Terug naar huis
Ontbijtbuffet: wafels, pannenkoeken, ontbijtkoeken, …. noem maar op! We eten ons buikje rond en daarna gaan we naar het Indoor speelplein.Tarja klimt tot aan de hoogste glijbanen en gaat er zelfs op haar buik van … ook hier een hele metamorfose. Beide kindjes lijken onafscheidelijk en doen alles samen. Wanneer de een uit het oog verloren is, roept de andere zijn/haar naam.
Daarna mochten we nog dweilen en inladen. Sterke Torben helpt Papa met de tassen. De kindjes hadden nog wat dorst en ik had in een van de tassen een half flesje water gezien. Ik gaf het aan de kindjes maar die dronken met een zuur gezichtje en zeiden dat het niet lekker was. Ik rook er eens aan en het bleek de Martini van Papa te zijn  Eenmaal thuis alles uitladen en al meteen een was draaien. Wat blijkt? We zijn toch wel niet een paar dingen vergeten in de keukenkast zeker? Gelukkig kwam de eigenaar vlak na ons op vakantie in het huisje en Vincent mocht meteen achter de spullen gaan. Hij dus op en af terwijl ik de kindjes eten gaf. Tarja was wel heel stil, ze was in slaap gevallen boven haar bordje. Daarna snel naar bed en deze ochtend heeft zij ook lang geslapen. Torben was echter op post om 8 uur, alsof hij nergens last van had ….
’t Was een leuke, drukke vakantie in het teken van de kindjes maar nu doe ik het toch nog even een weekje wat rustiger aan want ik heb last van mijn buikspieren, mijn blaas, mijn rug en mijn maag … nog zo’n 8 weken te gaan en dan komt ons boeleke er aan.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.