Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Ziek

17 oktober 2009
Mama: Over deze week kunnen we vrij kort zijn. Torben gaf maandag over op school en had diarree en de nacht van maandag op dinsdag werd ik wakker met hevige buikkrampen. Wij samen naar de dokter, allebei buikgriep. Woensdagochtend had Tarja ook diarree en ze is dan ook maar heel de week nog thuis gebleven. Mamy is van woensdag op donderdag blijven slapen en is komen helpen. Zo kon ik toch gaan slapen overdag.

Verder is een van onze vogeltjes gisteren gestorven en zijn we een nieuwe gaan halen vandaag. 

We waren gisteren ook net 5 jaar getrouwd. We gingen er een speciaal dagje van maken, sauna was geboekt en daarna gingen we fimpje en/of etentje doen. Uiteindelijk is het bij een rustige sauna gebleven en niet meer dan dat. 't Is pas sinds vandaag dat ik weer wat probeer te eten.

De kindjes lijken mij helemaal de oude en gaan maandag weer naar school/de onthaalmoeder en ik weer naar 't werk. Vincent blijkt een sterk ventje te zijn, hij heeft nergens last van gehad (gelukkig!).

Ons ventje

12 oktober 2009
Mama: We zijn alweer een dikke week verder. Tarja groeit en groeit. Iedere dag lijkt ze groter! En vooral nu, nu ik eindelijk staartjes in haar haar kan maken. 

Donderdag is Vincent naar de infoavond geweest op Torben zijn school. Blijkbaar is het dag en nacht verschil bij vorig jaar. Hij is nu enorm flink en populair. 

Vrijdag ging ik Torben halen aan de school en de juf kwam ermee tot bij mij, ik vond het toen al verdacht. Ze vertelde dat hij in de ochtend op zijn hoofd gevallen was op de speelplaats en dat ze hem dan even bij haar genomen had. Hij trok ferm wit en heeft toen over haar jas overgegeven. Ik heb hem de hele namiddag goed in de gaten gehouden maar hij gedroeg zich normaal.

Gisteren heb ik pannenkoekjes gemaakt en plots liep hij van tafel maar het was al te laat. Hij had in zijn broekje gedaan, diarree. En vandaag ging Vincent hem halen in de opvang en had hij daar blijkbaar net overgegeven en vanavond weer diarree. We gaan hem voor de zekerheid een paar dagen thuis houden. Mamy komt babysitten. Komt nog bij dat er precies witte sliertjes rond zijn piemel hangen, we vertrouwen het niet echt en gaan eens bellen naar de kinderarts voor een afspraak.

Vandaag zijn we begonnen aan Torben zijn eerste "Brief aan de Sint". Alles wat hij in de boekjes leuk vindt, knippen we uit en plakken we op een groot blad waar zijn naam op staat. Dat gaan we dan opsturen naar de Sint zodat hij er een paar dingen uit kan kiezen

Plopsaland

04 oktober 2009
Mama: Ondertussen geen groot nieuws. Tarja heeft weer een tandje dat aan het doorbreken is. Vorige week zijn we wat warmere kledij gaan kopen voor de kindjes nu de herfst voelbaarder wordt.

Gisteren zijn we met Papy & Mamy onze voorraad wijn gaan inslaan in de Auchan. Daarna zijn ze bij ons komen eten. Papy had eens laten vallen dat hij graag warme appeltaart eet met een bolletje ijs en dus had ik nog eens een appeltaart gemaakt. Vincent heeft alvast zijn verjaardagscadeau van mijn ouders gekregen (AL ja): een nieuwe gsm. 

Vandaag zijn we naar Plopsaland geweest. We hadden al een tijdje zin om te gaan maar we waren aan het wachten op een wat "minder" weekend, dwz niet echt warm en op randje van regen. En eigenlijk was het nog een mooie dag, af en toe wel wat wind maar verder zelfs wat zonnig. En er was bijna geen volk. We zijn overal op kunnen gaan waar we wilden gaan en we zijn zelfs niet erg laat terug naar huis gekeerd én we hebben zelfs de Bumbashow nog eens gezien. 

Tarja is nu 85 cm en ze mocht mee met Torben in de autootjes. Torben wou echter niet naast zus en dus zat ze ergens achter een kindje in een wagen. Na een rondje of twee twijfelen begon ze naar mama te roepen, ze vond het niet leuk. Torben is nu 1 m en heeft een paar nieuwe dingen mogen proeven: de grote schommel, de wiebelbrug en de bootjes van Mega Mindy. Het was een fijne dag.

Turning Japanese

21 september 2009
Mama: Vorige week was er niet echt iets bijzonders behalve:

Op vrijdag krijg ik telefoon van Vincent op het moment dat hij normaal ongeveer toekomt hier met Tarja. Iets met een ongeluk met een fietser en of ik Tarja kon gaan ophalen. Ik vlug met de fiets naar ginder, met trillende benen. Toen ik terug thuis was, kwam Vincent de garage binnengereden. Hij zag er ook geschrokken uit. Hij had de fietser helemaal niet gezien en stond zo goed als stil maar zij is toch van haar fiets gevallen. Ze had een paar schrammetjes en wat pijn aan haar ribben en haar achterwiel zag er niet goed uit. Een arts is ter plaatse gekomen en heeft ze aangeraden toch een chek-up te gaan doen in het ziekenhuis. Maar we denken dat ze dus vooral geschrokken is (gelukkig is het maar dat).

Op zaterdag zijn Papy & Mamy langsgekomen om Papy zijn verjaardag te vieren (hij is vandaag jarig, PROFICIAT!!) en om planken in onze opbergkast te hangen. We zijn over de middag bij de Japanner gaan eten. De kindjes zijn al bij al redelijk flink geweest als je bedenkt dat we er 3 uur gezeten hebben maar een volgende keer gaan we toch zonder de kindjes. Echt volop genieten kan je niet als je ze steeds in 't oog moet houden. Het was er weer zeer lekker en het is er zo kindvriendelijk (verzorgingskussen, kinderstoeltjes). En het is de tweede keer dat we gaan, weer over de middag en weeral zitten we er helemaal alleen. Ook wel leuk!

Zaterdagavond en zondagmiddag moest ik dan gaan werken. Met die uren neem ik vandaag verlof op om thuis te kunnen zijn met Tarja. De onthaalmoeder is namelijk gesloten.

Vandaag kregen we een briefje mee dat Torben zijn juf nog heel de week ziek is en vervangen wordt en dat de infoavond die donderdag ging doorgaan (daar wisten we niets van??) dus niet door kan gaan. Ik ben eens gaan neuzen in mijn zak met oude spulletjes boven en Tarja heeft er nu een Barbie bij en een paar Little Pony's. Het brengt allemaal herinneringen terug naar boven hoor!

Week

16 september 2009
Mama: Over vorige week valt er niet echt iets speciaals te melden behalve ...

Vrijdagavond zijn we naar Brussel vertrokken om er te overnachten. De dag erna gingen we naar de Efteling en vanuit Brussel was dat een stuk minder ver. Zaterdag dan om 8:30 vertrokken en normaal gingen we er rond 10 uur zijn. Op 6 km van de Efteling begon echter een serieuze file, waar we nog 2 uur in gestaan hebben! Gelukkig hebben de kindjes onderweg een heel eind geslapen en zijn ze flink geweest. Toen we eindelijk binnen waren, was het al 12:30 en we moesten nog eten. Zowel Vincent als ik voelden ons niet echt lekker, waarschijnlijk van ons op te jagen, hoofdpijn. We zijn dan vlug iets gaan eten en toen plannetje kopen en gaan zoeken naar de attracties. In Plopsaland gooien ze bij manier van spreken met plannetjes van het park naar jouw hoofd, hier moet je er 1,5 euro voor betalen. Overal hangen borden uit bij de attracties met de wachttijden. Dat was overal gemiddeld 50 minuten pfff. Al bij al heeft Torben dus niet echt op veel gezeten hoewel hij vaak zei van "op iets zitten". Het park bleef wel 1 uur langer open maar om 18 uur hielden we het voor bekeken en gingen we doodop en teleurgesteld terug naar huis. We hebben er het beste van proberen te maken voor de kindjes maar we denken dat ze er ook niet veel aan gehad hebben. Maar ja, dat weten we ondertussen ook. Als je zover rijdt, ga je niet zomaar plots rechtsomkeer maken en terug naar huis gaan hé. 

Zondag heeft Tarja ons dan erg verrast door plots te vragen op de wc te mogen gaan en er flink pipi te gaan doen!! Ik ben heel trots!! Sindsdien heeft ze dat niet meer gedaan maar ik vind het al super dat ze dat voor een eerste keer al zo vroeg doet hé.

Verder zet ik nog steeds dapper Torben elke ochtend af aan de school met de bakfiets. Tarja is flink bij de onthaalmoeder, ze eet flink zelf en zingt al aardig mee met de "klassieke" kinderliedjes, super schattig!

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.